×

Vi sælger kvalitetsprodukter indenfor maling, og tilbehør.

+45 30 73 99 97
Vi er klar ved telefonen
0

Spartelmasse i høj kvalitet til ethvert projekt


Spartelmasse kan anvendes til utroligt mange forskellige formål i forbindelse med malerprojekter, som oftest vil spartel blive anvendt til at genoprette eller lave nye vægge som er bygget i eventuelt gips, pharmacell eller fibergipsplader.

Spartelmasse er som regel det samme som sandspartel, det er nemt at arbejde med til udbedring af skader på vægge med mindre huller og ujævnheder. Der findes forskellige typer spartelmasse, der er stor forskel på de forskellige produkter alt efter hvad de skal bruges til.

Gå direkte:

 

Når du går i gang med almindelig spartelmasse er det vigtigt at du er klar over typen som du skal starte med alt efter overfladens beskaffenhed, det vil sige at hvis der store ujævnheder vil vi altid anbefale at man starter med en grov spartel, med god fylde i, og derefter gå over til medium eller eventuelt fin spartel når ujævnhederne er blevet genoprettet.

Sorter efter: Pris - klik her
23 Produkter fundet
Side 1

Sådan spartler du en væg

 1. Før man spartler en væg, skal man sikre sig at væggen er forholdsvis jævn og at alle skruer og kanter er skruet ordentligt ind, da du ved en mere jævn overflade skal bruge mindre sandspartel.
 2. Ved nybyg eller renovering hvor der anvendes gipsplade eller pharmacell, skal væggene armeres med enten papirstrimmel eller dertil produceret speciallim, dette er afgørende for væggens holdbarhed.
 3. Det er vigtigt at vælge de rigtige spartler til opgaven, for at gøre arbejdet nemmere og pænere, det vil sige en lille 15cm's spartel i den hånd og en 35-60cm i den anden hånd, alt efter evne og erfaring. Jo mere erfaring du har, jo større spartler kan du benytte.
 4. Påfør spartelmassen i et jævnt og ensartet lag, og husk at få glattet efter for at minimere spor efter spartlen, hvilket vil gøre dit slibearbejde mere besværligt.
 5. En typisk sandspartel tørre bedst ved at have en god luftcirkulation med en moderat varme i rummet, optimalt en varme ovn kombineret med en luftblæser / luftkanon. Det kan tage alt fra 6 timer til 24 timer alt efter forholdene.
 6. Det er vigtigt at overholde tørretiden/hærdetiden, før man enten skal slibe eller påføre lag nummer 2, man kan tjekke om væggen er klar ved enten at røre ved den eller ved at den er blevet helt lysegrå.
 7. Herefter er du klar 2 lag, eventuelt pletspartling eller slibning.
 8. Efter fjernelse / støvsugning af væggen, kan man påføre sin grunding, typisk mikrogrunder eller forankringsgrunder mikrodisperser (blåt vand), som påføreres med en godt sugende rulle.
 9. Fug eventuelt ved væggens samlinger, og eventuelle lister.
 10. Nu er væggen klar til enten vægmaling eller væv og filt.

 

Farvet spartelmasse

Det er blevet meget moderne med farvet spartel, for at give væggene noget mere liv, disse produkter er som oftest lavet i rullespartel, som kan påføreres væggene nemt og hurtigt, og med et unikt look hver gang, ingen vægge bliver ens.

Vær opmærksom på at disse typer modespartler ikke skal slibes men udelukkende spartles, modsat sandspartel.

Farveudvalget vokser dag for dag, så tjek op på vores inspirationsvideoer, eller farvekort for at få de nyeste farver med.

 

Hvilken spartelmasse skal jeg vælge

Der er mange forskellige typer spartelmasse som passer til hver dages projekt, for eksempel spartel udviklet specielt til gipsplader.

Forskellen på en kvalitetsspartel og en billig spartel er typisk at den billige spartel bliver utrolig hård at slibe i, når først det er tørt, plus at disse over svinder mere og dermed kræver flere lag.

Vi anbefaler som regel rullespartel til store flader, og spandspartel til mindre områder som er svært tilgængelige, så som lysninger og ved arbejde i stuer med tværgående bjælker.

Spartel kan også bruges som den afsluttende behandling af en væg, hvorved man både sparer tid og penge, samt kan opnå et ret moderne og råt look, i stedet for for eksempel at benytte sig af kalkmaling, hvis man benytter sandspartel som den sidste behandling på sin væg, kræver dette en form for beskyttelse som for eksempel en grunder / primer eller en vægmaling.

Vi har prøvet at udspecificerer hvilken spartelmasse du skal vælge til dit projekt herunder.

Spartel til væg:

Her kan du for eksempel bruge Beck og Jørgensens Medium spartel fra 118 serien, som er godkendt til spartelstrimmel, og arbejdet på betonpuds eller gipsplader.

Spartelmasse til træ:

Flader i træ skal forberedes til spartelarbejde med eventuelt vask, slibning eller grunding. For eksempel kan du bruge en Dalapro Max til træ, men det er meget forskelligt fra projekt til projekt.

Udendørs sandspartel:

Dalapro Facade Sandspartel er en af de bedre til mineralske underlag.

Spartel til gips:

Her vil vi anbefale Jotuns gipsspartel fin

Spartelmasse til papirstrimmel:

Beck og Jørgensen Fin og Medium sandspartel er blandt andet godkendt til papirstrimmel.

Spartelmasse til Vådrum:

Her anbefaler vi B&J 735 Vådrumsspartel som indgår i B&J's vådrumsprogram

 

Malertips til spartling

 • Køb en kvalitetsspartel da de som regel er nemmere at arbejde både under påføring og slibning.
 • Hvis du aldrig har spartlet før, anbefaler vi at du ser nogle youtube videoer samt benytter dig af rullespartel da det er det nemmeste produkt til nybegyndere og letøvede.
 • Hvis muligt så lej en girafsliber, hvis du har større vægflader der skal slibes eller alternativt brug et slibebræt. I forbindelse med slibningen er det vigtigt med meget omhyggelig afdæknings/afspærring af de rum og steder hvor du ikke ønsker støv fra sandspartlen, da dette kan vandrer utroligt lang gennem de mindste sprækker.
 • Normalt vil vi anbefale brug af sliberondeller fra korn 80 - 120 i forbindelse med arbejde af spartel.
 • Vigtigt at få fjernet/støvsuget alt støv væk, både fra væg, lofter, lister osv. så man undgår at få blandet det i limet/vægmalingen/beklædningen i det næste step.
 • Få at opnå skarpe og pæne kanter, skal du altid bruge spartelskinner enten i plast eller jern, alt efter behovet og rummets funktion.
 • Vær opmærksom på at ved en ny metalspartel er hjørnerne meget spidse, og disse kan med fordel bøjes meget let, så man ikke trækker spor i spartlen ved påføring.
 • Alt værktøj brugt i forbindelse med sandspartling kan rengøreres i lunkent vand.
 • Til større projekter, kan der med fordel anvendes et professionelt spartelanlæg, som kan lejes ved flere grossister eller fysisk i vores butik i Kolding.

Spar 10% på din første ordre!


Tilmeld dig vores kundeklub, så modtager du gode råd, vejledning og ekstra gode tilbud. Når du tilmelder dig giver vi 10% rabat på den første ordre du ligger hos vildmedmaling.dk

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Vildmedmaling!

Tilmeld dig