×

Vi sælger kvalitetsprodukter indenfor maling, og tilbehør.

+45 30 73 99 97
Vi er klar ved telefonen
0

Kvalitets lak til alle formål


Lak kan anvendes på mange forskellige type flader, som oftest er træværk såsom fodlister, gerigter, døre og vinduer hvor kravene til maling er større end på en normal væg. Lak giver en stærkere overflade og et finere finish end normalt maling gør.

Der findes grundlæggende 3 forskellige slags lak: vandbaseret, oliebaseret og hybrider så som olieemulsion. Det mest moderne er olieemulsionen hvor man får de bedste egenskaber ved både alkyd og akryl, her kan nævnes sammenflydningsevne som kommer fra olien, og styrken samt hurtigtørring som kommer fra akrylen.

Gå direkte til:

 

Vi ser frem til at vise dig vores bredde sortiment af forskellige typer af lak, er du i tvivl om hvilket produkt du skal vælge til netop dit projekt, så husk at vores malermestre sider på både chatten, samt er klar på telefonen i vores åbningstider.

Sorter efter: Pris - klik her
26 Produkter fundet
Side 1

Sådan lakere du

 1. Fjern støv, og rengør med trærens eller grundrens.
 2. Ved lakering af træværk såsom karme, døre og fodlister udbedres revner, huller med mere, med en akrylspartel eller en ms-fuge.
 3. Slib og sikre dig at underlaget er fast og tørt, samt der ikke er noget der sider løst.
 4. Hvis der forekommer rå træ, anbefaler vi en grunding og spærring alt efter behov. En spærregrund isoleringsmaling forhindre gennemslag af harpiks fra knaster og åre.
 5. Dæk eventuelt besværlige områder af, for eksempel gummilister ved glas, eller andre områder hvor man ikke ønsker lak.
 6. Alt efter hvor store flader der skal lakeres, vælges værktøj som passer til opgaven. For eksempel en lille oval pensel 25mm til sprosse vinduer, eller en schuller 50mm til større karme og gerigter. Ved større paneler og eventuelle skabslåger og dørpartier, anbefaler vi brug af både lakrulle, korthåret mohair lakrulle og en syntetisk pensel, til de steder hvor lakrullen ikke kan komme frem.
 7. Husk at lak skal hærde af inden brug, for eksempel en vindueskarm eller dør skal stå i flere døgn før denne må udsættes for berøring / belastning.

 

Hvilken lak skal du vælge

 • Trægulve: Her anbefaler vi at man vælger en af vores gulvlakke fra Trestjerner, som findes i både vandbaseret og oliebaseret udgave.
 • Spisebord: Her kan du også med fordel anvende gulvlakke, klarlakke eller skibslakke.
 • Dørtrin: Alle trædeplader må kun behandles med gulvlak eller gulvmaling, da disse er udviklet til hård slidtage.
 • Bordplade: Hvis man vælger lak til køkkenbordpladen i stedet for oliering, anbefaler vi en gulvlak, hvor du kan vælge i mellem helmat, silkemat, halvblank og blank (Høj glans).
 • Møbler: Alt efter materialet, om det er metal eller træ skal dette grundes med eksempelvis Jotuns universalgrunder, eller en rustgrunder hvis det er metal. Efter grunding er bruger man typisk en Supreme til gamle møbler, eller en PU emalje til flader med frekvens, berøring samt ønske om høj vaskbarhed.

 

Man kan i dag få lakken i helmat, så den moderne trend fra kalkmaling om helmatte produkter, er også dryppet over i lakken.

 

Fjernelse af lak

Enten gør man det mekanisk med en slibemaskine, sandpapir eller en malingsafskraber, ellers behandler man området med for eksempel brun sæbe, eller nitromorse, vær opmærksom på at ved brug af denne metode skal emnerne pakkes ind i plast så det holdes vådt natten over, herefter kan lakken nemt fjernes med en svamp eller en spartel.

Ved brug af brun sæbe på træ, skal man være opmærksom på at brun sæbe efterlader en hinde, som kan give bøvl ved efterfølgende maling, derfor skal dette slibes og vaskes væk først.

Spar 10% på din første ordre!


Tilmeld dig vores kundeklub, så modtager du gode råd, vejledning og ekstra gode tilbud. Når du tilmelder dig giver vi 10% rabat på den første ordre du ligger hos vildmedmaling.dk

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Vildmedmaling!

Tilmeld dig