Webshoppen er pt. lukket for netordre.
Vild med maling Logo

info@vildmedmaling.dk

Vi vender snart tilbage

Træbeskyttelse til vedligeholdelse af udendørs træværk


Træ er et af de foretrukne byggematerialer i verden, i langt størstedelen af de danske hjem findes der trækonstruktioner i form af træfacader, terrasser, carporte, skure med mere. Alle disse konstruktioner er udsat for det danske klima, altså fugt, kulde og regn som medfører at træet kræver vedligeholdelse i form af træbeskyttelse.

Gå direkte:

 

Træbeskyttelse kan deles op i 4 hovedkategorier som er heldækkende, halvdækkende træbeskyttelse, transparent og træolie man kan sammenligne det lidt med solcreme som vi benytter os af på stranden, hvor forskellen på dem er hvor beskyttet træet er. Heldækkende vil være en faktor 80 hvor træolie, vil være en faktor 10.

Hvis du er i tvivl om valg af farver, materialer, andre tekniske spørgsmål eller blot mangler et godt tilbud i forbindelse med renovering eller nybyg af dit træ projekt, så ring endeligt til vores malermestre på 3073 9997.

demidekk ultimate træbeskyttelse

Læs mere

Sorter efter: Pris - klik her

24 Produkter fundet

Mærke


Glans


AnvendelseSådan bruger du træbeskyttelse

 1. Brug evt. en algerens, for at gøre dit træ klar til projektet, for selvom træet ser pænt ud, sider der en masse alger, mug og bakterier som øjet ikke kan se, disse vil vokse under det nye lag maling, hvis ikke det fjernes.
 2. Før du begynder at påfører din træbeskyttelse, skal du altid lave en grundig gennemgang af det træ der skal behandles' tilstand. Om det er et rækværk, sternbrædder eller en træfacade er det vigtigt at træet er sundt og bæredygtigt. Dette undersøger man ved at kigge efter for afskalninger, råd og revner i træet.
 3. De steder hvor der forekommer skader, revner med mere skal udbedres og gøres klar til træbeskyttelsen, dette kan gøres med simple værktøjer som skrabejern, spartel og sandpapir.
 4. Rå træ og reparationer skal grundes med en trægrunder / grundingsolie. Det er vigtigt at grundingsolie kun kommer på det rå træ og reparationer da det ikke kan trænge ind på tidligere malet overflader.
 5. Når du skal påfører dit træbeskyttelse, anbefaler vi at man så vidt som muligt bruger en rulle i samarbejde med en pensel. Mange bruger alt for lang tid på at stå udelukkende med en pensel, når de skal male et træskur eller for eksempel et udhæng. Her anbefaler vi brug af rulle da dette påføre et mere ensartet og jævnt lag, samt går meget hurtigere.
 6. Vælg din træbeskyttelse alt efter hvilken opgave du skal lave for eksempel træolie er som oftest kun beregnet til møbler og terrasseolie til trædeplader og hel eller halvdækkende til rækværk og træfacader.
 7. Det rigtige værktøj gør det meget nemmere at færdiggøre dit projekt, samt opnå et godt resultat. Her anbefaler vi en god stige, rullegreb og en god pensel.
 8. Husk ikke at bruge rulle eller pensel direkte fra spanden, da man oftest kan risikere at få pollen, alger m.m. ned i spanden, og forurene malingen, hvis den skal bruges igen senere.

 

Hvilken træbeskyttelse skal jeg vælge

Den træbeskyttelse du skal vælge til dit projekt, afhænger af om træet har været tidligere behandlet, eller om det er helt ubehandlet. Som udgangspunkt er der 4 typer af beskyttelse: heldækkende, halvdækkende, transparent og træolie. Man kan sammenligne valget af træbeskyttelse, med valget af solcreme når det er sommer.

Heldækkende træbeskyttelse:

Du skal vælge en Jotun Demidekk Ultimate hvis du ønsker optimal beskyttelse af træet som holder længere. Du skal typisk bruge denne type maling til udhæng, sternbrædder, træfacader og rækværk.

Halvdækkende træbeskyttelse:

Du skal have en Jotun Trebitt hvis du vil beholde mere af træets struktur synligt, eller hvis træet du skal behandle allerede er behandlet med halvdækkende før, for ikke at ændre på udseendet alt for meget. Det vil typisk være når du skal træbeskytte et kolonihavehus, hvor man godt vil beholde det oprindelige look.

Transparent træbeskyttelse:

En B3 Beck og Jørgensen er rigtig god til de steder hvor man vil beskytte træet, men uden malerfarve. Altså hvor man blot fremhæver træets oprindelige look, og forlænger dets levetid. Som oftest bruger man det på lodrette træbeklædninger, da der er mindre slidtage på det end vandrette.

Træolie:

Træolie er det beskyttelse med absolut mindst pigment og uv-filter, og dette bruges typisk på havemøbler eller terrasse trædeplader.

Jo mere pigment og uv-filter der er i træbeskyttelse, jo bedre er dit træ beskyttelse og desto længere vedligeholdelses intervaller skal du regne med. Det samme gælder, jo mere sugende træsort man maler på, vil det typisk også kræve en bedre beskyttelse såsom halvdækkende eller heldækkende, hvor en hård træsort såsom teak, eller lærketræ kan man nøjes med en transparent eller træolie.

Vandbaseret træbeskyttelse eller Oliebaseret træbeskyttelse

Når du har valgt hvilken type træbeskyttelse du vil påfører dit træ, så er det også vigtigt at vælge hvorvidt det er vandbaseret eller oliebaseret du benytter.

Vandbaseret har nogle fordele såsom at det er nemmere at arbejde med, er bedre for miljøet og det er lettere at rengøre sit værktøj efter arbejdet.

Oliebaseret træbeskyttelse er godt hvis dit træ er meget slidt så kan oliebaseret beskyttelse give en bedre beskyttelse og dermed længere vedligeholdelses interval, da denne har bedre indtrængningsevne og oftest også indeholder kraftigere fungicider der går ind og beskytter træet mod alger og råd.

 

Malertips

 • Brug en god rulle så meget som muligt, når du bruger træbeskyttelse. Vi oplever mange kunder som bruger pensel på for eksempel rækværk eller sternbrædder, hvor man med stor fordel, i forhold til tidsbesparelse og ensartetheden i lagtykkelse og får mere beskyttelse ind i træet.
 • Brug værktøj efter hvilket look du ønsker træet skal have efter behandlingen. Udvendigt træværk som er behandlet i forvejen, kan du med fordel spare tid på ved at bruge en rulle. En pensel anbefales kun til vinduer, døre og lister, samt svært fremkommelige områder.
 • En regelmæssig vedligeholdelse af træets overflade beskytter mod vind og vejr, samt solens UV stråler.
 • Vi anbefaler ikke at man maler udendørs træværk i direkte sollys eller på flader der er mere end 25 grader varmt, da malingen når at hærde af, inden der er trængt ordentligt ind i træet.
 • Når du skal behandle dit træværk er en rullespand på 8 liter et must have, da det gør opgaven væsentligt nemmere.
 • Fordelene ved brug af en kvalitetstræbeskyttelse udligner typisk prisforskellen mange gange i løbet af levetiden. Der er nogle gange 3-4 gange større vedligeholdelses intervaller på kvalitets beskyttelse modsat billig beskyttelse, samt den generelle gode beskyttelse fra sol og fugt er væsentligt bedre
 • Når du skal male med træbeskyttelse, forny dit udhæng eller sternbrædder så er det en rigtig god idé at have en afdækningsmåtte, god stige, 10cm rulle og greb og en pensel.
 • Til udbedring af skader anbefaler vi altid en Ardex RF, da den er god til at dække huller, revner med mere.

 

Træbeskyttelses farver

Kig ind i vores farvekort og udforsk alle dine muligheder, fra den klassiske svensk røde over stockholms grøn og sort som er meget populært til træhuse i Danmark.

Vores katalog indeholder mere end 2000 farver, som du frit kan vælge imellem og som løbende bliver udvidet og opdateret med de nyeste trends. Det bliver mere og mere moderne at male shelters, træskure med mere. Og vi har malingen samt rådgivningen til lige præcis dit projekt.

Gå eventuelt på youtube eller instagram og søg inspiration på forskellige farve kombinationer som du kan bruge til at udrette en smuk og unik farve sammensætning som giver harmoni og ro, det er utroligt hvad den rigtige farve sammensætning kan gøre for et hus, det kan nemt ende med at blive en rigtig god investering, at købe de rigtige produkter.

 

Den bedste træbeskyttelse

Forudsat at træet er sundt anbefaler vi at man bruger nogle af de nye produkter, som anvender olieemulsjions teknologien det kunne for eksempel væres Jotun Demidekk Ultimate, hvor man får det bedste fra begge verdener.

Olieemulsjions teknologi betyder at man både får styrken fra alkryl samt indtrængningsevnen fra alkyd, dette resultere også i rigtig gode farvebestandighed, så både ret optisk ser dit træværk pænere ud i lang tid, men rent beskyttelsesmæssigt i forhold til UV stråler, alger og fugt.

De unikke og moderne teknologier som giver malingerne selvrensende egenskaber er med til at holde dit hus smukt og indbydende i længere tid

I forhold til træbeskyttelser der gælder tesen om at man får det man betaler for, da de bestanddele der udgør træbeskyttelsens kvalitet er dyre, og derfor kan producenterne ikke vælge at spare på hverken fyldstof, bindemidler eller pigmenter i disse produkter. Man kan derfor godt forvente at det kræver hyppigere vedligehold af træværket, hvis man køber en lavere kvalitets beskyttelse.

En god træbeskyttelse kan derfor spare dig mange penge på den lange bane, da du også beskytter husets indre konstruktioner, og undgår fugt, råd samt skimmelsvamp ved at bruge de helt rigtige kvalitetsprodukter.

Moderne træbeskyttelse fås også i helmat ligesom mange af de moderne vægmalinger da de matte giver et helt anerledes look end den klassisk træbeskyttelse. Vi oplever større efterspørgsel på beskyttelse der har det matte look, som stammer fra kalkmaling

 

Hvorfor bruge træbeskyttelse

Hvis du har et hus, kolonihavehus, sommerhus eller lignende hvor der er trækonstruktioner skal disse vedligeholdes regelmæssigt for at kunne klare vind og vejr forhold året rundt. Det er meget vigtigt at man bruger træbeskyttelse fremfor andre produkter til disse bygninger, da træbeskyttelse er en special maling der er udviklet til vedligeholde hvorimod normalt maling ikke er egnet til dette formål, og blot ville give en masse store udgifter til reparationer senere hen.

Det er yderst vigtigt at man benytter en diffusionsåben beskyttelse sådan at træet kan ånde og dermed have en sundere og mere bæredygtig konstruktion, hvis træet først begynder at rådne eller mugne, er skaden sket, og dette kan koste en formue at udbedre, derfor er det også vigtigt at tage aktion tidligt hvis det sker.

Undgå billige plastprodukter da disse kvæler træet, og derved holder på fugten og dermed giver råd og skimmelsvamp, det er vigtigt at man benytter sig af en fugtmåler eller en fagmand hvis man er i tvivl træets tilstand, det er altid bedst at finde problemet så hurtigt som muligt, da det udvikler sig hurtigt.

Træbeskyttelse kan bruges fra tidlig forår til sen efterår, vi anbefaler at man så vidt muligt maler i de varme måneder, hvor der også er en lav luftfugtighed, da dette også sikre at træet man maler på, er tørt og i god tilstand. Udhæng og sternbrædder kan dog laves helt hen til der kommer frost.

Træbeskyttelse må ikke benyttes i opholdsrum da de filmdannende stoffer afgiver kemikalier som ikke er beregnet til indeklima.

 

Hvornår kan man male med træbeskyttelse?

Det er bedst at male med træbeskyttelse når der er +10 grader udenfor og nattefrosten er gået væk til foråret. Hvis der er over 23 grader er det en god idé at følge skyggen rundt med solen så malingen ikke får direkte sollys.

 

Kan man male med træbeskyttelse indendørs?

Som udgangspunkt nej, her skal du bruge det vi kalder for Træmaling. Du kan dog også bruge udendørs træbeskyttelse i skure, og udestuer.

 

Kan man tone træbeskyttelse

Ja det kan du sagtens, du kan dog kun tone Heldækkende samt halvdækkende beskyttelse.

 

Skal man grunde før påføring af malingen?

Ja hvis du skal male råt træ, skal du bruge en grundingsolie først.

 

Spar 10% på din første ordre!


Tilmeld dig vores kundeklub, så modtager du gode råd, vejledning og ekstra gode tilbud. Når du tilmelder dig giver vi 10% rabat på den første ordre du ligger hos vildmedmaling.dk

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Vildmedmaling!

* Gælder ikke nedsatte varer

Tilmeld dig
Tilbud på maling